Den første måned af min livsstilsændring har budt på rigtig mange spændende oplevelser. Jeg har brugt tid på at finde min skrivestil her på bloggen, jeg har forsøgt mig på Instagram og har – synes jeg selv – virkelig lagt mig i selen for at omstille min ellers grønne livsstil til en mere bæredygtig livsstil.

Det har været en fest, at orientere sig i det bæredygtige landskab. Vi er virkelig gode til at vidensdele og her mener jeg i den grad, at Instagram har sin berettigelse. Gode ideer, super gode forretninger, der sørger for at vores fælles mission udbredes gennem lækre produkter, der holder hvad de lover! Jeg føler absolut, at jeg er en del af et fællesskab, der dagligt arbejder på at bæredygtighed skal være let tilgængeligt, overskueligt og nemt at anvende.

Jeg har forsøgt mig på oprydning, så mit “lærred” var klar til brug – jeg har skilt mig af med unødvendige ting, der alligevel ikke gjorde mig glad og som måske kunne gøre andre glade. Jeg har anvendt nye teknikker til at sortere mine personlige ejendele. Og har erstattet nogle af mine “donationer” med bæredygtige alternativer som f.eks. min lækre Nudie Jeans, min behagelige BH fra Underprotection, min fantastiske flaskegrønne kjole fra Filippa K, som er lavet af genbrugsflasker….jeg kunne blive ved.

Jeg holder mig dog for øje, at der i min verden er stor forskel på “need to have” og “nice to have” – for det er vel ikke bare meningen, at jeg erstatter mine behov med bæredygtige alternativer, vel? Denne mission handler vel om, at jeg overvejer mine behov og ikke bare køber i samme mængde som før, ik? Det er mega svært ikke at gribe Dankortet, når man er omgivet af bæredygtige shampoo/balsambarer, hjemmehæklet “sutter” eller tandbørster lavet af hvede….. Man skal have rygrad, mådehold og en kæmpe portion viljestyrke til IKKE at vælte månedens budget med “nice to have”. Det er ikke altid, at det er lykkedes for mig…..

Jeg har bevæget mig igennem min garderobe, renset badeværelset for plast – både rengøring og personlige hygiejne. Jeg har tømt køkkenet for plast – lavet mine egne håndsæber, hjemmesyet køkkenrulle og inviterer glas inden for til både servering og opbevaring.

Plast-udrensningen fortsætter i skuret sammen med pap, glas og metal. Sortering af blødt og hårdt plast er en udfordring, som jeg har taget op – det skal blive en del nemmere, når jeg får min nye affaldsspand d. 1/5 – det ser jeg virkelig frem til. Jeg undrer mig hver dag over, hvordan det biiip plast kommer ind i min husholdning og det irriterer mig i den grad, at jeg har svært ved at ændre på det.

Jeg ønsker mig sjældent noget ud over verdensfred, et lækkert stykke kage og måske et dyk på et tropisk rev – men jeg ønsker mig altså et LØS marked, hvor jeg kan købe økologiske varer uden emballage. Så kunne jeg virkelig bruge mine nyindkøbte “poser”.

Som afslutning på januars nyhedsbrev, vil jeg fremhæve mine 10 tips til at reducere plastforbruget, som jeg deler på Instagram – det giver så meget mening, at vi tager denne udfordring op på mange niveauer. I vores hjem og på vores arbejdspladser – det gælder for den sags skyld også engangsemballagen!

Væk med papirservietterne, køkkenrullen, tandtråden (med mindre den er bæredygtig), sugerør, plastbestik, pap tallerkener, papkrus og sikkert en million andre ting, som har lusket sig ind i vores dagligdag. Der er masser af bæredygtige alternative derude – go get them!

Husk så lige til sidst, at Greta Thunberg ikke talte direkte til dig – vi ved godt hvilken byrde vi “overlader” til vores børn! Vi er netop igang med, at gøre en forskel – vi handler på den kendsgerning, at ressourcerne er sparsomme og ulige fordelt. Vi ikke blot tænker på de miljømæssige konsekvenser vores handlinger har – vi handler derefter og forsøger dagligt, at gøre en forskel – måske den allervigtigste forskel vi nogensinde kommer til at gøre for vores og vores børns fremtid! Der skal ikke rygklappes, vi er ikke ophøjede på nogen måde – vi er blot visionære, ihærdige og innovative – og vi deler gerne vores ideer, viden og erfaringer.

Tak for januar måned – jeg glæder mig til februar!