Denne aktivitet er til alle rodehovederne, som desperat leder efter dokumenter de har gemt et eller andet sted på deres computer. Kender du mon sådan et rodehoved?

Efter 2 ugers nødundervisning har du sikkert brugt din computer til rigtig mange opgaver og hvis du ikke har orden i dine mapper, ja så bliver det kun sværere jo længere tid der går.

Så i dag skal du i arbejdstøjet, for du skal i gang med at organisere indholdet af din computer.

Det er et kæmpe arbejde, hvis du ikke allerede har et lille overblik eller en begyndende struktur – her tænker jeg på, at du f.eks. har oprettet mapper til alle dine fag.

Så være modig – i dag er dagen, hvor du kæmper dig igennem dokumenter, billeder, videoer…..og når du slukker computeren efter endt arbejdsdag – ja, så har du virkelig gjort dig selv en kæmpe tjeneste, som du vil være taknemmelig over langt ud i fremtiden.

Du kender måske mappe-systemet fra bogreolen.

Trin 1.

Du har overskud og glæder dig til at komme i gang med at organisere indholdet af din computer eller det er en absolut nødvendighed, at du rydder op i dit kaos, da du bruger alt for meget tid på at søge efter de rette dokumenter og det er super irriterende, når du ved, at du har lavet opgaven.

Trin 2.

Sæt dig godt til rette. Papir og blyant foran dig. Du starter med at lave en oversigt over alle de mapper som du tænker vil være nyttige for dig.

Du kan overveje følgende:

  • Én mappe til hvert fag i skolen. Kig på dit skema, så du får oprettet mapper til alle fagene, også valgfag, idræt og USU.

Følg dette link, hvis du ikke ved, hvordan man opretter mapper.

  • Skriv f.eks. Dansk 7 kl. på en mappe.

Husk stort bogstav!

Det er vigtigt, at du skriver klassen på, for næste år går du jo i 8 klasse og så skal danskmappen navngives Dansk 8 kl. Du ændrer naturligvis ikke på den gamle mappe. Der vil stadig være en Dansk 7kl. mappe på computer.

Det vil give dig en stort overblik og være en kæmpe hjælp for dig til afgangsprøven.

  • Åben mappen med Dansk 7 kl.

Find alle de dokumenter du har på din computer, hvor du har arbejdet med faget Dansk og læg dem i denne mappe.

Vær omhyggelig, da det godt kan tage rigtig lang tid. Måske har du allerede forsøgt at lave en orden og skal åbne en masse mapper og holde styr på deres indhold – brug papiret! Slet dit gamle system/orden/struktur efterhånden, som det nye system bliver oprettet. Tøm ikke papirkurven!

Hvis du er i tvivl om et dokument, så lad det være indtil videre.

  • Nu er der mange dokumenter i Dansk 7kl.mappen.

Du skal nu lave undermapper i Dansk 7 kl.

Disse undermapper oprettes på samme måde, som Dansk 7kl.mappen.

En undermappe i kunne være:

Eventyr.

Tekstforståelse.

Diktat.

Frontread

Moderne ungdomslitteratur

Forfatterskabslæsning

Hvis I bruger Min uddannelse, så er det super nemt, at tjekke klassens årsplan i de forskellige fag – måske får du navnene på dine undermapper her.

Du skal også oprette mapper, der ikke er skolerelateret. Det kunne f.eks. være:

  • Fritidsaktiviteter – husk en mappe til hver af dine aktiviteter f.eks. en til fodbold og en anden til svømning. Her lægger du spilleprogrammer, træningstider og lignende.
  • Privat. Her lægger du alle de dokumenter, som er private. Det kunne f.eks. være: dine karakterer, din udviklingssamtale eller et brev, du har skrevet.

Der vil være dokumenter undervejs, som du ikke skal bruge længere. Jeg ville vente lidt med at smide dem i papirkurven.

Lav en mappe med navnet ”Rester”, som du lægger alle de dokumenter, du ikke lige ved hvor skal være over i. Hvis du pludselig erindrer, hvor dokumentet hører til, så flytter du det bare fra ”reste-mappen”.

Du kan altid spørge en klassekammerat om hjælp, hvis du har et dokument til overs, som du ikke ved hvor du skal placere.

Trin 3.

Det sidste trin – nu skal du i gang med at organisere alle dine billeder. Måske er du rigtig glad for at tage billeder og du ved, at denne opgave kommer til at tage laaang tid. Så del opgaven i flere bidder, så den bliver mere overkommelig.

Det er super hyggeligt, at se på billeder og man fortaber sig ofte i alt det smukke, de gode oplevelser og gensynet med familie og venner, man ikke har set i lang tid. Det er en vigtig del af denne proces. Giv dig tid – nyd dine billeder!

Opret mapper. Det kunne f.eks. være navnene på de lande du har rejst i. Eller motiverne du har taget billeder af – f.eks. solnedgange, havet eller madretter.

Måske er dette også tidspunktet, hvor du rydder lidt op i dine billeder.

Når du endelig lukker din computer, så har du virkelig fortjent et skulderklap – godt gået! High five til dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *