Denne karantæne er en oplagt mulighed for at få rørt kroppen. Du sidder foran din computer hver dag med fjernundervisning – og hvis jeg ikke tager helt fejl, så bruges den også til andre aktiviteter så som sociale medier, spil og you tube-videoer.

Derfor skal du op af stolen eller sofaen! Din krop er vant til at bevæge sig og den savner sikkert turene til vandposten, til tøse-toilettet eller ned til den lokale madpusher for at købe fritter eller nuggets.

Jeg har fundet nogle fysiske aktiviteter, som kan laves derhjemme eller udenfor.

Selvfølgelig er det ofte langt sjovere og mere motiverende at være flere om aktiviteterne, men vi holder os naturligvis til reglerne om afstand mm.

Her er mine forslag til at være aktiv derhjemme:

Cirkeltræning

Her kommer du igennem alle kroppens muskler uden brug af redskaber.

https://iform.dk/traening/cirkeltraening/6-cirkeltraeningsoevelser-der-goer-dig-staerk-paa-20-minutter

https://www.alt.dk/sundhed/cirkeltraening-traeningsprogram

Yoga

Jeg har valgt nogle videoer, som er for begyndere og nogle er til børn. Hvis du har en måtte er det absolut en fordel:

  • da den hjælper dig med at holde balancen
  • den giver et godt fod/hånd fæste (du glider ikke så nemt)
  • den er skridsikker

Hvis du ikke har en måtte, så kan du bruge et liggeunderlag.

Yoga for begyndere:

Yoga for børn:

Du kunne også prøve….

  • At lave en forhindringsbanen udenfor. Inviter dine søskende til at prøve kræfter med banen. Far eller mor kunne jo også være med i legen. Husk at passe ekstra godt på anklerne, da skadestuen har nok at lave i øjeblikket.
  • At lege Jorden er giftig med aviser. Denne leg kan leges inden eller udenfor. Hvis du kombinerer den med Klik, så er der ekstra fart på. Igen passer I lige på, at I ikke er for vilde.
  • At lege tampen brænder med et familiemedlem – men gør det nu på tid! Pulsen skal op og I skal svede inden I har fundet tampen.
  • At finde nogle bestemt ting på tid. Hver deltager vælger 5 ting, som der skal findes på en bestemt tid. Husk nu at vælge nogle ting, der er svære og som måske kræver at hjernecellerne kommer i sving. F.eks. kan du finde noget der er gult og som ikke kan spises, der kun findes i køkkenet?

Den sidste aktivitet er et stjerneløb. Men da løbet er lavet til dig, så skal du bede en voksen om at skrive til downes4U@gmail.com, så sender jeg fluks posterne.

Der er 9 poster, 9 spor og 9 X-tra spor. 

Tør du tage imod den aktive udfordring? Du vil få rørt kroppen og de små grå….

Rigtig god fornøjelse med at være aktiv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *