I de kommende indlæg vil jeg give mine ideer til hvordan I kan få det bedste ud af karantænen. Det er svært pludselig at skulle aktivere sig selv, når man dagligt bruger 6-7 timer i skolen, derfor vil jeg hver dag komme med en ny aktivitet, som I kan udfordre jer selv og jeres familie med.

Den første udfordring er Geocaching, som er en sport, hvor man ved hjælp af en GPS-modtager kan finde “skatte” i naturen. På min mobil har jeg appen Geocaching, som er gratis, med mindre du virkelig bliver bidt af det. Så kan du altid købe et Premium-abonnement.

Sporten består i, at en person gemmer en cache (skat) et sted og offentliggør koordinater og beskrivelse af stedet på geocaching.com .

Cachen er typisk en vejrbestandig lille beholder som eksempelvis en plasticbøtte, som indeholder en blyant, en logbog og forskellige “gaver” af typisk ingen eller ringe værdi.
Idéen er, at man skal finde cachen, skrive i logbogen, tage nogle af tingene og lægge nogle andre. Man logger sit besøg på websitet, så udlæggeren og andre interesserede kan se, man har været der.

Der er mange skatte i vores lokalområde, der bare venter på at du og din familie finder dem. De kommer i flere forskellige sværhedsgrader og det er en god ide at starte med de nemmeste skatte. På Geocaching kan du se hvilken sværhedsgrad en bestemt cach har.

Reglerne

  • Husk altid at lægge skatten tilbage hvor du fandt den. Ellers bliver det svært eller umuligt for andre at finde den. Hvis der var blade eller grene oven på cachen, så lægger du dem tilbage igen – det giver en ny skattejæger chancen for at bliver overrasket ligesom du blev.
  • Luk altid låget på skatten igen ellers bliver den våd og logbogen bliver ødelagt.
  • Husk at have små bytteting med til de større skatte. Du må ikke lægge noget der er spiseligt i en skat.
  • Hvis du finder en rejsemønt, så er du virkelig heldig. Den skal du logge på appen og lægge i en anden skat. Nogle rejsemønter kommer rundt om jorden!
  • Husk at have en kuglepen med på skattejagten – det er ikke altid, at der er blyanter i skattene. Nogle skatte er frygtelig små – nanocachene er som herunder temmelige små og det er vanskeligt at skrive i logbogen.
  • Husk at have tøj på der kan tåle at blive beskidt. Nogle caches er gemt godt af vejen….tænk dig om inden du går i krig med de rigtig svære – du skulle nødig komme til skade.
  • Den korteste vej til en cache er ikke altid den lovlige. Husk at gå på stierne. Brug kortet på Geocaching til at finde den lovlige vej til skatten. Man kan hurtig blive fristet til at gå over marken.
  • Sidst men ikke mindst skal du huske en eller flere snacks – tiden går super hurtigt når man cacher og et stykke chokolade eller en kage på en træstamme er bare alletiders!

Hvis du er blevet nysgerrig på geocaching så besøg http://www.geocaching.com – der er en video, der viser hvad geocaching er. Siden er på dansk. Du kan få vejledning i hvordan du downloader den officielle Geocaching app.

Rigtig god fornøjelse med aktiviteten.

Billeder er “lånt” fra nettet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *