Velkommen til 2019 – den første uge i årets bæredygtige udfordring!

Det er lige nu at jeg påbegynder omstillingen til en mere bæredygtig livsstil og jeg har virkelig glædet mig. Jeg glæder mig til blive udfordret på mine forbrugsvaner, på hvordan jeg kan implementere bæredygtige ændringer i min hverdag og ikke mindst hvordan jeg kan være med til at inspirere andre til at påbegynde en lignende rejse.

Grounding – et solidt ståsted!

Som lovet vil jeg starte langsomt op – jeg er sikkert ikke den eneste, der har lagt for hårdt ud i et eller andet projekt, for så at lukke ned, da energien og engagementet måske ikke kunne stå distancen.

Derfor vælger jeg at lægge ud med en slags ”grounding”. Grounding betyder jordforbindelse og for nogle vil det betyde en spirituel grounding, for andre er det mere jordnært – altså det at finde et solidt ståsted, hvor man kan forvente både medgang og modgang.

Viden som fundament

Når jeg påbegynder noget nyt bruger jeg mit naturvidenskabelige ståsted – jeg opsøger viden omkring det nye og bruger tid på at forstå den udfordring jeg skal i gang med. Jeg har læst utallige sider på Nettet om bæredygtighed, hygget mig med udenlandske blogs om sustainability og har søgt gode ideer på Pinterest. Jeg vil fortsætte med at indsamle viden omkring bæredygtighed og ser frem til at andre vil dele deres/jeres viden, erfaringer og inspiration med mig.

Bloggen – den digitale dagbog

Til min personlige grounding har jeg besluttet, at føre en slags logbog over processen og til denne udfordring har jeg valgt, at bloggen skal være min digitale dagbog. Jeg har før brugt en hjemmeside, som en slags logbog over min 10 måneders jordomrejse – både før, under og efter rejsen og det blev en stor succes.

Nye vaner

Det handler jo bare om at ændre vaner – og det er jo bare ikke så ligetil, vel? Hvis det var så nemt, så kørte jeg ikke længere til bageren 3-4 gange om ugen, jeg så heller ikke ”lorte-TV” længere og jeg drak heller ikke alt for meget kaffe, vel? Næ, vaner er frygtelige svære at ændre på. Jeg tænker, at der er brug for en plan, som kan understøtte chancen for succes. Måske har I nogle gode råd, til hvordan man kan ændre vaner, der varer ved, som I vil dele. Hvordan gjorde I og hvorfor blev det en succes?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *